Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТПрезидентът не разполага с инструменти на управление и

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТПрезидентът не разполага с инструменти на управление и
Коментари Харесай

Президентът: Отговорност за сегашните действия ще носят следващите правителства

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

Президентът не разполага с принадлежности на ръководство и вие знаете, че пред вашата телевизия аз направих серия от обръщения, визити в лечебни заведения, общини, аз призовавах към прецизно сапзване на ограниченията, търсене на баланс към здравни ограничения, създаване на система и справедлива информация, обърна се президентът Радев към водещия на " Панорама " по Българска национална телевизия.

 

" Ако нямаме надеждна информация, не можем да управляваме. Други страни разпростряха гратис тестване. Повтарянето на една неистина 100 пъти  няма да я трансформира в истина. Аз не осмивам вируса, а тези, които се пробваха да го политизират с два разнообразни варианта - Софийски безвреден и Шипченски - рисков. 

Писмото с рекомендации на държавното управление е многозначителен и явен опит да саботира единствено тържествената част на Шипка, за да не може президентът да приказва там. Хората всяка година са всеобщо там. Само в София имаше три всеобщи мероприятия. Това беше политическа клевета. 

Никога до в този момент не съм имал позитивен тест за Ковид и съм в отлично здраве. Всички тези внушения, че църкам болест у нас и в чужбина са израз на изтощение. Получих къс смс в неделя след обяд:  " Генерал Петров е позитивен за Ковид ". Има си орган РЗИ - изпълних всички условия. Естонската страна не ми е прекратявала визитата, това е съглашение сред мен и техния президент.

Контакт ли е няколко секунден признат доклад?! Аз съм в контакт с хиляди хора, само че съблюдавам прецизно всички ограничения за хигиена и стерилизация. 

Инициативата " Три морета " обгръща страни членки от Централна и Източна Европа. България взе домакинство, не е политически боен съюз против Русия. Не е правилно, че е щяла да отреже тръбите за съветски газ към Европа. Щяла тази самодейност да ни изхвърли от Европа. Основната цел на тази самодейност е общественото доближаване сред Източна и Западна Европа посредством цифрова и икономическа съгласуваност. Това изисква доближаване.  

Аз не съм срещу грижата за хората, а против лицемерието и евтиния популизъм - неналичието на промени.

Призовах за бързи, обхватни и незабавни ограничения. В това време доста хора задлъжняха, бизнеси банкрутираха, медицински експерти напуснаха България. Бюджетът не помни лекарите и служителите на реда, в този момент се постанова препланиране.

Как ще преведете на изкусен език, че системата за обществена отбрана се нуждае от промяна?! Борбата с бедността и неравенствата?! Ние сме преди всичко в тях. Казва се в отчета за нас, че би трябвало да има битка с корупцията, достъп до качествено обучение. При първото отшумяване на пандемията би трябвало да се усилва събираемостта на налозите, с цел да няма спад - това ще е тежко завещание за идващото държавно управление. 

Основната отговорност ще я носят идващите държавни управления. Когато нямаме вложения и вярно систематизиране на разноските, разноските се режат. Ако не влагаме вярно в Българска академия на науките, идващите държавни управления са обречени на политическа рецесия или нови заеми и напредващ недостиг. 

Хилядите българи у нас и зад граница желаеха предварителни избори. Тежко е да се поеме наследството на Борисов. Защото то е придружено с тежки провали на държавността, само че промяната на този режим е належаща. 

Борисов си харчи милиони и милиарди без Парламента. Правителството управлява Народното събрание " - сподели още президентът. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР